september 11, 2023

SPRØJTNING BLIVER FORTID HOS KALUNDBORG HAVESERVICE I 2024

Sprøjtning med glyphosat (round up) bliver forbudt fra D.01.01.2024  
på befæstede områder såsom indkørsler, gangstier, fortove, og øvrige belægninger.

Alternativet som man har budt os anlægsgartnere at bruge er intet mindre end 36 gange så giftigt for os at arbejde med, og kan føre til alvorlige øjenskader. Derudover er doseringerne intet mindre end  80-100 gange større end ved brug af glyphosat (Round up).  Sidst, men ikke mindst så risikere man også misfarvninger på sine belægninger. Pælagonsyre er et svidnings middel som kun angriber det som rammes, og dermed ikke transporteres til rødderne, hvilket gør at det ikke er bedre end alm. gasbrænding.

Derfor ønsker vi hos Kalundborg Haveservice ikke at udsætte vores medarbejdere eller kunder for den fare der er ved udsprøjtning af pælagonsyre, dermed opfordre vi vores kunder til at gå over til ukrudtsbørste eller gasbrænding, da det er de bedste alternativer pt.

Vi er rigtig ærgerlige over at glyphosat er så udskældt og forhadt, på trods af at der ikke findes noget faktuelt belæg for påstanden om at det er en trussel for grundvandet. I år 2020 var der kun et enkelt fund i ud af 1500 prøver i vandværkernes boringer, hvilket desuden lå under grænseværdien.
Glyphosat har været brugt siden 1974 og blev oprindeligt opfundet som et desinficeringsmiddel
til rengøringsbranchen. 

Du kan læse yderligere rapporter her

Categories: NyhederTags:

Leave a comment